25 november 2023 – 15:30 uur

Rocketman

2012 | Genre: Avontuur, drama

“Rocketman” is een biografische muziekfilm over het buitengewone leven van de legendarische muzikant Elton John. De film neemt je mee op een boeiende reis van Eltons vroege dagen als een wonderbaarlijk piano-speler genaamd Reginald Dwight tot zijn baanbrekende opkomst als wereldwijde superster. Zijn persoonlijke worstelingen, complexe relaties, gevechten met verslaving en de zoektocht naar zijn ware identiteit komen allemaal voorbij.  “Rocketman” is een oprechte weergave van een van de meest iconische figuren in de muziekgeschiedenis.

 

25 november 2023 – 20:00 uur

The Help

2011 | Genre: Drama

Als Afro-Amerikaanse huismeid in de jaren 60 in Amerika had je het überhaupt al niet makkelijk, maar al helemaal niet als je werkte voor de blanke vrouwen in deze film. “The Help” laat het verhaal zien van de aspirerende schrijfster Skeeter Phelan (Emma Stone) die het verhaal van deze huismeiden wil vertellen vanuit hun perspectief. Het verhaal legt veel pijnlijke situaties bloot maar doet dat wel met humor. En dat maakt deze film heerlijk om te kijken! Genomineerd voor de Oscar voor Beste Film en drie nominaties (waarvan 1 winst) voor de drie vrouwelijke hoofdrolspelers.

 

26 november 2023 – 10:30 uur

Encanto

2021 | Genre: Animatie/familie

Mirabel is een 15-jarig meisje en is liefdevol, grappig en maakt net als iedereen af en toe wel eens een foutje. Ze woont samen met haar familie in Colombia in een magisch huis. Haar hele familie beschikt over magische krachten, maar Mirabel heeft deze zelf niet, tot haar grote teleurstelling. Maar dan is het toch aan haar om hun huis, de Encanto, te redden.