ALMOST FAMOUS

2000 | Genre: Drama, muziek

Het is 1973. William Miller is een middelbare scholier en muziekfan die ervan droomt om journalist te worden. Dan krijgt hij de kans om een verhaal te schrijven voor Rolling Stone Magazine over de opkomende band Stillwater en gaat hij mee met hen op tournee. Op deze oogverblindende reis ontdekt hij niet alleen wat er allemaal achter de schermen gebeurd, maar ontdekt hij ook zichzelf.

Genomineerd voor 4 Oscars, waarvan 1 gewonnen voor beste filmscenario! 

 

12 augustus

Yesterday

2019 | Genre: Komedie, muziek

Het klinkt als een vreemde droom: op een dag word je wakker en blijkt niemand The Beatles meer te kennen. Alleen jij herinnert je al hun hits, die je nu kunt gaan spelen als je eigen composities. In Yesterday overkomt het singer-songwriter Jack, die eerst zijn vrienden overrompelt, daarna Ed Sheeran van de radio speelt en ten slotte de wereld verovert. Een leuke, vlotte, swingende romcom vol frisse acteurs!

 

25 augustus

Rocketman

2012 | Genre: Avontuur, drama

“Rocketman” is een biografische muziekfilm over het buitengewone leven van de legendarische muzikant Elton John. De film neemt je mee op een boeiende reis van Eltons vroege dagen als een wonderbaarlijk piano-speler genaamd Reginald Dwight tot zijn baanbrekende opkomst als wereldwijde superster. Zijn persoonlijke worstelingen, complexe relaties, gevechten met verslaving en de zoektocht naar zijn ware identiteit komen allemaal voorbij.  “Rocketman” is een oprechte weergave van een van de meest iconische figuren in de muziekgeschiedenis.

 

26 augustus

The Help

2011 | Genre: Drama

Als Afro-Amerikaanse huismeid in de jaren 60 in Amerika had je het überhaupt al niet makkelijk, maar al helemaal niet als je werkte voor de blanke vrouwen in deze film. “The Help” laat het verhaal zien van de aspirerende schrijfster Skeeter Phelan (Emma Stone) die het verhaal van deze huismeiden wil vertellen vanuit hun perspectief. Het verhaal legt veel pijnlijke situaties bloot maar doet dat wel met humor. En dat maakt deze film heerlijk om te kijken! Genomineerd voor de Oscar voor Beste Film en drie nominaties (waarvan 1 winst) voor de drie vrouwelijke hoofdrolspelers.