9 Augustus 2024 – 21:00 uur

The Blues Brothers

1980 | Genre: Muziek, komedie

Wanneer Jake Blues uit de gevangenis wordt ontslagen, bezoekt hij samen met zijn broer Elwood het weeshuis waar ze werden grootgebracht. Een zuster vertelt hen dat de instelling in geldnood zit. De twee broers willen haar helpen, maar ze wil hun gestolen geld niet hebben. De oudere conciƫrge Curtis, die hen heeft opgevoed en hun de liefde voor de muziek heeft bijgebracht, raadt hen aan wat vaker naar de kerk te gaan. Zo ontmoeten ze dominee Jones, die een vurige preek geeft, gevolgd door een geestdriftige gospel met het indrukwekkende kerkkoor. Terwijl de kerkgangers enthousiast meedansen, krijgt Jake een goddelijke ingeving: hij zal zijn vroegere Bluesband weer nieuw leven inblazen.

 

10 Augustus 2024 – 21:00 uur

Begin Again

2013 | Genre: Drama, komedie, muziek

Gretta en haar vriend verhuizen naar New York. Ze proberen het te gaan maken in de grote stad, geholpen door hun passie voor muziek. Haar hart wordt echter gebroken wanneer hij haar verlaat voor de roem en het fortuin van een belangrijk solo-contract. Gretta’s wereld krijgt echter een bijzondere wending wanneer een platenproducer haar ontdekt in een lokale bar.

 

23 Augustus 2024 – 21:00 uur

whiplash

2014 | Genre: Drama, muziek

Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer die studeert aan het prestigieuze Shaffer conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zomaar een muzikant zijn: hij droomt hij ervan om de top te bereiken. Als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte muziekleraar Terence Fletcher lijkt zijn droom dichterbij te komen.

 

24 Augustus 2024 – 21:00 uur

MAMMA MIA! THE MOVIE

2008 | Genre: Muziek, romantiek, komedie

Donna heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, haar pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Sophie heeft in het geheim alleen zelf drie mannen uitgenodigd. Ze is op zoek naar de identiteit van haar vader, die haar naar het altaar moet begeleiden. In de 24 chaotische, uren bloeit er nieuwe liefde op en vatten oude romances vatten opnieuw vlam.